RSS-экспорт
Связь с модератором
Популярные теги
директордоговордоговор арендыжилищное законодательствозаработная платаземельный участокземляискКЗОТконтролирующие органыкупля продажаналогообложениенаследствоОООответственностьправо собственностипроверкипрогулпроцессработниксокращениестроительствосудтрудовая книжкатрудовое правоувольнение


Бизнес-Форум

Логин:    Пароль:      Регистрация | Восстановить пароль

Впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР


Сообщение:

Ваше имя:    EMail: 
 

Страницы:    Всего: 1


Сортировать по времени сообщений  по возрастанию [по убыванию]
 
28/07/18 23:03  ОК АКА ОлюняОтправить письмо > certificant    28/07/18 21:49Дерево
если бесплатно, то ищите на форуме вопросы и отвечайте на них.
если платно, то услуги у нас предлагают в форумах "Справки и Объявления" ИЛИ "Товары и Услуги" (перечень форумов слева на мониторе)
правила публикации объявлений [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]
правила форумов [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]

28/07/18 21:49  certificantОтправить письмо > tanetkaaa    1/03/17 14:23Дерево
Занимаюсь внедрением ХАСП (НАССР), ISO 22000 и прочих стандартов ISO.
Если есть актуальные вопросы - всегда готов ответить!

1/03/17 16:56  tanetkaaa > ОК АКА Олюня    1/03/17 15:15Дерево
Да, знайшла інформацію по строках
"1. Цей Закон [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации] набирає чинності через один рік з дня, наступного за днем його опублікування, крім:
1) пункту 2 частини другої статті 20, статті 21, пункту 4 частини першої статті 64 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", які набирають чинності для:
потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону;
потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через чотири роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону;
малих потужностей - через п’ять років з дня, наступного за днем опублікування цього Закону"
Це зрозуміло. Скажіть будь ласка чи правильно я зрозуміла з малими потужностями?
Якщо визначенння малих потужностей це "потужності, які постачають харчові продукти кінцевому споживачу, мають не більше ніж десять осіб робочого персоналу, займають площу не більше ніж 400 кв.м, або потужності, які не постачають харчові продукти кінцевому споживачу та мають не більше ніж п’ять осіб робочого персоналу".
Якщо це наприклад супермаркет який має площу більшу і чисельність, але ж під саму обробку площа не велика іде, чи можна вважати це малою потужністю?
Зясувавши що це потужність "потужності - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів" і "об’єкти санітарних заходів - харчові продукти, тварини, призначені для споживання людиною, а також допоміжні матеріали для переробки та матеріали, що контактують з харчовими продуктами", "обіг - реалізація та/або зберігання харчових продуктів для цілей реалізації, включаючи пропонування до реалізації та/або іншої форми передачі, реалізації, розповсюдження або будь-яку іншу форму передачі незалежно від її здійснення на платній чи безоплатній основі. Дії, пов’язані з направленням на переробку (зміну призначеного використання), вилучення та/або відкликання, та/або утилізацію харчових продуктів, не вважаються обігом;"
Виходить, що хоч під сам процес обробки площа не велика, потрібно брати площу всього магазину ? Дуже дякую!

1/03/17 15:15  ОК АКА ОлюняОтправить письмо > tanetkaaa    1/03/17 14:23Дерево
«С 2017 г. систему НАССР обязательно должен внедрить крупный бизнес, а до 2019 г. — все субъекты хозяйствования (не только производители, но и операторы пищевого рынка, реализаторы, логисты)», — отметил Владимир Лапа. [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]

7 Декабря 2015
«Около 300 предприятий пищевой и перерабатывающей промышленности уже внедрили и ощутили преимущества системы анализа опасных факторов и контроля в критических точках (НАССР). И еще 80 работают над разработкой данной системы. Это около 20% от общего количества предприятий пищевой промышленности, но, учитывая современные требования законодательства, уже в течение следующих 4 лет все 100% предприятий будут обязаны иметь внедренную систему НАССР» [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]

1/03/17 14:54  ОК АКА ОлюняОтправить письмо > tanetkaaa    1/03/17 14:23Дерево
Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Мінагрополітики України; Наказ, Вимоги, Зразок [...] від 01.10.2012 № 590
Набрання чинності 25.12.2015 [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]

Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Верховна Рада України; Закон від 23.12.1997 № 771/97-ВР
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
...
55) оператор ринку харчових продуктів (далі - оператор ринку) - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог цього Закону та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. До операторів ринку належать фізичні особи, якщо вони провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів або інших об’єктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольчий ринок;

Стаття 64. Відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
1. Оператори ринку в разі порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють, за:
...
4) невиконання обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), -
тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат,
на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності; [Только зарегистрированные пользователи могут видеть ссылки. Нажмите здесь для регистрации]

1/03/17 14:23  tanetkaaa   Дерево
Доброго дня! Скажіть будь ласка може хто стикався з питанням впровадження програм НАССР? З якої дати необхідно втілити ці програми в життя на роздрібних мережах і які програми враховувати?

Страницы:    Всего: 1

Реклама

bigmir)net TOP 100