RSS-экспорт
Связь с модератором
Популярные теги
директордоговордоговор арендыжилищное законодательствозаработная платаземельный участокземляискКЗОТконтролирующие органыкупля продажаналогообложениенаследствоОООответственностьправо собственностипроверкипрогулпроцессработниксокращениестроительствосудтрудовая книжкатрудовое правоувольнение


Бизнес-Форум

Логин:    Пароль:      Регистрация | Восстановить пароль

Перебування іноземця на території України


Сообщение:

Ваше имя:    EMail: 
 

Страницы:    Всего: 1


Сортировать по времени сообщений  по возрастанию [по убыванию]
 
3/09/15 19:12  ОК АКА ОлюняОтправить письмо > Вогдана    3/09/15 19:09Дерево

3/09/15 19:09  Вогдана > TTF    3/12/12 02:50Дерево
Мої батьки переїхали проживати в Угорщину і являються громадянами іншої країни. Вони часто приїжають гості на декілька днів, а тому хотів узнати який період, тобто скільки днів в році вони можуть знаходитись на території України, і як обчислюється, з моменту першої реєстрації або послідної.

11/08/15 19:17  ultrasОтправить письмо > Маряна88    9/08/15 15:05Дерево
Если честно, мало что понятно из Вашей ситуации. Пожалуйста, более четко изложите суть вопроса.

9/08/15 15:05  Маряна88 > ultras    11/05/12 08:48Дерево
громадянин білорусії одружений в україні 9/08/15 виходить 87 днів перетнули 8.08.15 але невїжали а білорусію вернули назад печать стоїть що перетнули 8.08.15 з якого дня рахуются знов три місяці всього днів чи треба вже перетнути (перебував тут 107 днів}

3/12/12 02:50  TTF > ultras    11/05/12 08:48Дерево
вьезд гражданина румынии на територию украины только на 90 дней?????
потом если выехать и опять заехать через пару дней , это поможет или нет???
подскажите плиз, что делать и как ??

27/07/12 09:29  ankor0662 > art_per    14/05/12 13:04Дерево
Я заключил договор аренды дома на один год, с гражданином Молдовы, у него в паспорте есть въездной штамп(на 90 суток) регистрации нет... с ним вместе будут проживать еще 7 человек из них две беременные...
Необходима ли им регистрация и какую я несу ответственность за предоставление жилья без регистрации... и что мне нужно сделать чтоб все было в законе... с налоговой порядок ЧП единый налог...

14/05/12 13:04  art_per > ultras    11/05/12 08:48Дерево
Ultras!Спасибо,большое.

11/05/12 08:48  ultrasОтправить письмо > art_per    10/05/12 14:46Дерево
да, получите новые 90 дней пребывания. вот только может возникнуть "вопрос" на границе при въезде... хотя возможно "сделать" выезд-въезд

10/05/12 14:46  art_per > 180 днів    2/04/08 13:25Дерево
Здравствуйте!Подскажите пожалуйста, гражданка Молдавии оформляет в Украине вид на жительство, через каждые 90 дней она должна продлевать свое законное проживание в Украине. Вопрос: Может ли гражданка Молдавии продлить срок своего законного пребывания в Украине выехав в Россию и вернувшись обратно в Украину на следующий день?Продлится ли срок?

6/04/11 13:54  Yuriy1708 > nfaz    9/02/11 16:44Дерево
Підкажуть будь ласка, яким нормативно-правовим актом передбачено, що продовжений термін перебування на території України (печактка в ОВІРі) припиняється, як тільки іноземець покине Україну, якщо так, то коли можна знову вїжджати??

9/02/11 16:44  nfaz > nfaz    9/02/11 12:52Дерево
Никто не знает?

9/02/11 12:52  nfaz > СЕРГЕЙ 1    8/12/10 20:26Дерево
Подскажите пожалуйста, если иностранец является опекуном гражданина Украины, что дается иностранцу? ВНЖ, ПМЖ, или гражданство?
Пожалуйста!!

8/12/10 20:26  СЕРГЕЙ 1 > Vasilek    13/08/09 11:16Дерево
Скажите, а работает ли условия долговременного пребывания иностранца на Украине по справке на постоянное местожительство (привожу текст комментария юриста)?
"Посвідка на постійне проживання
Останнім варіантом продовження перебування в Україні є отримання посвідки на постійне проживання. Іноземець, що отримав таку посвідку, має всі права громадянина України, крім виборчого права та права членства у політичних партіях, зокрема, може вступати в трудові відносини зі своїм роботодавцем без отримання дозволу на працевлаштування та безперешкодно перетинати кордон і перебувати в Україні необмежений термін. Законодавство встановлює вичерпний перелік підстав для отримання цієї посвідки. Її можуть отримати, зокрема, особи, які раніше перебували в громадянстві України, особи, що здійснили іноземну інвестицію в економіку України на суму не менш ніж $ 100 тис. Особа, яка отримала посвідку на постійне проживання, як і особа, котра отримала посвідку на тимчасове проживання, повинна в 10-денний строк з моменту отримання посвідки зареєструватися за місцем проживання, проте ця реєстрація здійснюється на необмежений строк.
"

13/08/09 11:16  Vasilek > ірена    25/02/09 14:26Дерево
Значить так: на даний час іноземці мають право перебувати в Україні на час короткотермінового перебування, це 90 днів, тобо при вїзді в Україну ставиться штамп із датою вїзду, коли закінчується вищевказаний термін потрібно збернутись в відділ іміграції та реєстрації фізичних осіб "ОВІР" щоб продовжити термін перебування в Україні. Або отримати посвідку на тимчасове або постійне проживання, але це проблемно.

25/02/09 14:26  ірена > галю    19/09/07 14:11Дерево
Розкажіть мені будь-ласка саму процедуру, якщо людина продовжувала перебування шляхом перетинання кордону кожних 90 днів, то тепер вона може бути 180 днів але з умовою що проставить дозвіл? а по спливу 180 днів решта часу на рік вона не може перебувати в Україні, чи цей дозвіл ставиться кожні 180 днів? Ще мене цікавить куди потрібно звертатись за таким дозволом, якщо людина на даний час знаходиться в Україні, і ще чи є вже перелік держав який мав затвердити Кабмін і у зв"язку з відсутністю якого був виданий лист від 07.08.07 Держмитслужби про утримання від застосування постанови.

2/04/08 13:25  180 днів > dmitrip    2/04/08 12:56Дерево
спасибо Вам большое за ответи!!!

2/04/08 12:56  dmitripОтправить письмо > 180 днів    2/04/08 11:57Дерево
или можно будет уже сейчас заниматься оформлением документов на получение разрешения на трудоустройство??

Можно уже сейчас. Все равно потратите минимум 2 недели на подготовку (например, справка из налоговой делается 10 раб. дней, обычно чуть меньше), плюс еще какое-то время на комиссию.

По поводу варианта 2 сходу не подскажу - я с приглашениями на практике особо не сталкивался.

2/04/08 12:11  180 днів > dmitrip    2/04/08 11:45Дерево
простите, по поводу 2-го варианта, там для действующей регистрации, а существует ли вариант - приезда нерезидента именно по приглашению?? например - п. 6 Постановы КМУ № 1074, просто там не написано более подробного порядка, что кому куда подается какое приглашение или вызов....(((

2/04/08 11:57  180 днів > dmitrip    2/04/08 11:45Дерево
А скажите пожалуйста, выходит, что если есть нарушение этого 180-дневного термина, то возможен ли все равно один из перечисленных вариантов?? или надо будет ждать окончания этого 180-дневного срока, или можно будет уже сейчас заниматься оформлением документов на получение разрешения на трудоустройство??

2/04/08 11:45  dmitripОтправить письмо > 180 днів    2/04/08 11:36Дерево
1) До получения ІМ-1 надо получить разрешение натрудоустройство;
2) Продлить регистрацию в ОВИР-е (правда, это только для действующей регистрации):
"Про затвердження Інструкції про порядок продовження терміну перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства"
Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 1 грудня 2003 року N 1456
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2003 р. за N 1180/8501

2/04/08 11:36  180 днів > 180 днів    2/04/08 11:25Дерево
Виникли 2 таких варіанти у цій ситуації:
1). Оформлення візи на працевлаштування (ІМ-1).
2). В'їзд в Україну на підставі офіційного запрошення юридичної особи.
Підскажіть будь-ласка дієвість та можливість цих способів?? або може є якісь ще варіанти??

2/04/08 11:25  180 днів > dmitrip    2/04/08 11:06Дерево
Спасибі велике за відповідь!!! а скажіть будь-ласка, просто є одна особа (громадянин Білорусії), яка вже багато разів перебувала на території України до 90-та днів і їздила назад в Білорусію на пару днів, та знову поверталася на Україну, і так вже біля 1-го року. Але, нещодавно цю людину зняли з поїзда наші прикордонники, коли їхала з Білорусії((((( написали у паспорті "анульовано". І ми думаємо яким чином її можливо повернути назад, і підставою непропуску у Постанові про відмову в пропуску чере державний кордон наші прикордонники написали - ч. 2, ст. 25 ЗУ "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та абз. 2, п. 19 постанови КМУ № 1074. Гадаємо що це прикордонники схаменулись саме через порушення 180-денного терміну. Яким чином є можливість щоб ця людина потрапила на територію України!!??? може почати оформлення трудової візи!?? підскажіть будь-ласка. Буду вдячний за усі Ваші поряди!!!))

2/04/08 11:06  dmitripОтправить письмо > галю    19/09/07 14:11Дерево
Вы правильно понимаете - 90 дней в течение 180-ти. 180 считаются с момента первого въезда, и не "аннулируются" при выезде.

2/04/08 10:59  180 днів > 180 днів    2/04/08 10:29Дерево
апчхи....

2/04/08 10:29  180 днів > 180 днів    2/04/08 10:08Дерево
кхе-кхе.....;)

2/04/08 10:08  180 днів > галю    19/09/07 14:11Дерево
також зіткнулися із ситуацією, де вкрай необхідно знати - що це за 180 ДНІВ і з якого моменту їх рахувати!!!????? підскажіть будь-ласка!!!

19/09/07 14:11  галю   Дерево
19. Іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на території країни за паспортним документом, зареєстрованим у порядку, встановленому цими Правилами.

Паспортний документ подається іноземцем та особою без громадянства для реєстрації у пункті пропуску через державний кордон посадовій особі Державної прикордонної служби. Реєстрація проводиться на період короткотермінового перебування - для іноземців та осіб без громадянства з держав з візовим порядком в'їзду на період дії візи, але не більш як 90 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами; для іноземців та осіб без громадянства з держав з безвізовим порядком в'їзду - на термін не більш як 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами; після вступу України до Світової організації торгівлі - для іноземців та осіб без громадянства з держав-членів Світової організації торгівлі - на термін не більш як 180 днів протягом року. Іноземці можуть звільнятися від реєстрації паспортного документа на підставі відповідного міжнародного договору України на умовах взаємності.

Що означає фраза: "Реєстрація проводиться на період короткотермінового перебування .... для іноземців та осіб без громадянства з держав з безвізовим порядком в'їзду - на термін не більш як 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами."?

Як я розумію, то в даному випадку протягом кожних 180 днів іноземець має перебувати в Україні не більше 90 днів, після спливу 180 днів він знову має право приїхати на 90 днів пртягом наступних 180 днів. (наприклад в І півріччі іноземець має право перебувати на території України в сукупності не більше 90 днів, теж саме і в ІІ півріччі).
Розясніть ситуацію, будьласка


Страницы:    Всего: 1

Реклама

bigmir)net TOP 100