ЛIГА.net
Форумы :: Бизнес-Форум :: доменне ім'я
EMail:

12/12/01 17:16  Irina
>
stesin 11/12/01 04:04
Вопрос перед западниками и WIPO еще открыт и по сей день. Так как споры между доменами и товарными знаками были и будут.
Как владельцам фирменных наименований на территории Украины зарегестрировать домен в зоне *ua, не понятно.
Ведь фирменное наименование также относится к объектам интеллектуальной собственности, а получается, что права их владельцев ограничены.
Фирменное наименование у нас понимают как наименование предприятия, которое может быть зарегистрировано как знак (товарный знак или знак обслуживания) , или же использовано без регистрации с исключительным правом в силу регистрации предприятия как такового.
Остается еще множество вопросов и неурегулированных моментов с регистрацией доменных имен в зоне *ua. А самое главное, регистрировать домненное имя как товарный знак должно быть правом, а не обязанностью. А если возникают коллизии, для того и суды существуют. Я понимаю, что вопрос сложный, однозначно сказать о том, что ненужно Правил регистрации в зоне *Ua нельзя. Просто действитьельно, нужно постараться учесть хотя бы некоторые моменты
11/12/01 22:45  stesin
>
Igor 11/12/01 20:29
Вітаю, пане Ігор! Дякую за позитивну оцінку ідеї. До речі, в Україні концепція публічного домену формально описана чи не вперше в світі. Щодо, цитую: "визначити, яке слово загальновживане, а яке ні - нетрівіальна задача" - повністю згоден. Саме тому жодний новий тематичний публічний домен ще не делеговано - на останній робочій зустрічі "Хостмайстра" з реєстраторами було прийняте спільне рішення - ні в якому разі не поспішати з цим, доки не буде розроблено формалізованої процедури такого делегування, яка в майбутньому, напевне, ввійде до нової редакції Правил .UA. Щодо "захопили державники" - то наразі окрема тема. Подивіться сьогоднішні (11.12) новини Ліги - там про це є інформація. Але з цим питанням запрошую до особистої пошти. З повагою, Андрій.
11/12/01 20:29  Igor
>
stesin 11/12/01 03:54
Відносно публічних доменів - зрозумів, підтримую. Все таки визначити, яке слово загальновживане, а яке ні - нетрівіальна задача. Напрклад football.ua - публічний домен, а так, як я написав - futbol - можна товарний знак реєструвати. А можна вже зарежєстровані імен продавати чм здавати у оренду тим, хто не має прав на відповідні товарні знаки. Та це тонкощі. А головне завдання - зробити все можливе, щоб це питання не зхопили специ з СБУ і взагалі, наші державники. Проробити усе з юридичної точки зору так, щоб комар носа не підточив. Читав статтю у "Бізнесі" » 59 від 10.12.2001 "Зона UA".
Там є гарна ідея - що все буде вирішувати ICANN, щоб передати адміністрування домену UA українській державі, треба довести, що Кохманюк не справляється. Так от я пропоную зацікавленим особам писати електронною поштою у ICANN не забирати адміністрування у Кохманюка і непередавати державі. Ви не можете навести адреси? Це ж треба ще перекласти листа.
Тим більше, зараз у Вас добре виходить адміністрування.
11/12/01 04:04  stesin
>
Irina 10/12/01 22:15
Ирина, свои предложения "Хостмастеру" могут вносить все, в т.ч. и Вы. Что касается того, что "многие домены никогда не будут зарегистрированы" - это так, и это естественно. При создании Правил мы исходили из идеи о том, что домены - не самоцель, система доменных имен есть отражение на "виртуальный мир" некой системы правоотношений из мира "реального". Реальный мир, реальная жизнь, реальный бизнес - первичны. Вы согласны? В частности, я считал и продолжаю считать, что вопрос о товарных знаках к доменам притянут "за уши" и неправомерно. До 94 года об этом и речи не шло. Но он *уже* притянут западниками и WIPO, нравится нам это или нет. И, если мы хотим (а мы хотим), чтобы серьезный бизнес оценил Интернет не как вотчину пионеров-виртуалов - то с фактами надо считаться. Посмотрите, например, на первую сотню приватных доменов в .UA - кто их регистранты. Впечатляет? С уважением, Андрей
11/12/01 03:54  stesin
>
Igor 30/11/01 02:27
Цитую: "можна уявити, що Інтернет - це такий собі клуб любителів вільної інформації і до чого тоді тут держава" - повністю згоден з Вашою позицією. Більше того, Інтернет - така собі взагалі наднаціональна штука. Можна, звичайно, зробити такий специфічний кишеньковий внутрішньо-українский ...нет, з обмеженим виходом "в світ", підконтрольний і підцензурний (див. Китай, Білорусію) - але з правової точки зору це буде не ІНТЕРнет, а інтранет. З повагою, Андрій
11/12/01 03:45  stesin
>
Igor 28/11/01 00:48
Цитую: "А як бути з загальновживаними словами, які не можуть бути зареєстровані, як товарні знаки - sport.ua chess.ua sex.ua futbol.ua medicine.ua и т.д. Вони що ніколи не будуть зареєстровані?" - згідно Правил .UA, такі домени можуть бути зареєстровані як *публічні*, в інтересах певної спільноти користувачів. Так, домен, наприклад, football.ua не "дістанеться" нікому персонально - він буде "всіхній і нічийний", до Ваших послуг будуть імена 3го рівня в цьому публічному домені. Цитую: "А взагалі є десь загальновизнаний список таких загальновживаних слів (перепрошую за схожі слова)." - мені про такий список невідомо. Можливо, це просто словник? Цитую: "дозволить продавати такі імена без товарних знаків та подорожче. Тільки гроші кому?" - викладений Вами підхід адміністрацією .UA визнано неприйнятним. Почитайте, будь ласка, матеріал по цій темі: http://itc.ua/article.phtml?ID=7695 Так, були тут бажаючі побарижити та бабла з доменів нарубати нашвидку - їх, вибачте, послали. З повагою, Андрій
11/12/01 03:30  stesin
>
roman 27/11/01 20:24
Романе, щодо "диктувати" - це Ви перебільшуєте. Нинішні Правила - це компроміс, оснований на суспільній потребі змінити схему, що працювала з 1992-1993 по 2001 рік, на краще, але з врахуванням *практики* - в т.ч. міжнародного досвіду (здебільшого - чужих помилок, подивіться хоча б на колоритну історію про експерименти з новим домен 1го рівня .INFO - історія наразі триває, і, що цікаво, вони поступово, шляхом помилок та скандалів, приходять практично 1:1 до нинішньої "української" схеми). Окрім того, метою проекту було також забезпечення стабільності - "стара" схема не зламана, вона працює, як і раніше, НІЯКИХ РЕВОЛЮЦІЙ. Мені взагалі дивно, чому ні 7, ні 5, ні 2 роки тому "доменне питання" нікого взагалі не цікавило... Зате протягом 2001 року - шум, гвалт, сотні людей, вперше в житті почувши слово "домен" та не володіючи інформацію з предмету, кинулися ділити .UA :) А Вас то не дивує? правда, цікавий збіг обставин? якщо це, звичайно, випадковість. На жаль, через те, що ще рік тому ніхто цим не цікавився, компетентних та обізнаних спеціалістів і зараз обмаль. :( З повагою, Андрій.
11/12/01 03:19  stesin
>
Акузор 26/11/01 15:14
"...был ими кинут..." Господа, смешно, ей же Богу. Напишите Кохманюку email: dk@farm.org и спросите его сами. Спросите на форуме "Хостмастера" - он его читает и там ответит. Посмотрите на сайте "Хостмастера" текст договора между Д.Кохманюком и И.Свиридовым от 25.03.2001. Насчет "нагнуть Мостового и хостмастеров" - ну попробуйте еще и Вы, только осторожнее - нагибалку не сломайте. Кто уже только не пытался :) Что же касается нормального делового разговора и сотрудничества - "Хостмастер" всегда с радостью и со всем желанием. К сожалению, когда в июне в этой самой конференции было сообщено о начале обсуждения проекта новых Правил, высокочтимые господа украинские юристы этот факт попросту проигнорировали. Российские же юристы, например РосНИИРОС-овские, активно участвовали. Впрочем, как я уже писал, вносить предложения по новой редакции Правил и обсуждать их можно уже сейчас, до выхода новой редакции - 10,5 месяцев, время есть. С уважением, Андрей
11/12/01 03:10  stesin
>
chib 26/11/01 12:37
Цитата: "Ведь по сути, Хостмастер предоставляет услуги на платной основе (он регистраторам, а регистраторы уже конечному потребителю), и как Исполнитель он установил условия (правила)предоставления услуг. А потребитель, тобиш мы с Вами, либо получает услуги по установленным правилам, либо не получает их вообще. Так сказать, на выбор потребителя" - совершенно верный анализ ситуации. Предупреждая следующий вопрос: о монополии в данном случае речи идти не может, поскольку: а) кроме .UA в мире существует много иных доменов с другими правилами - например .COM .BIZ .INFO и пр. - они к Вашим услугам, они интернациональны, и могут прекрасно использоваться украинцами; б) правила регистрации приватных имен третьего уровня в публичных доменах второго уровня в .UA - COM.UA, KIEV.UA и других - намного более свободные, например фамилия.kiev.ua - без проблем, таких много уже есть, и у Вас всегда есть выбор. С уважением, Андрей
11/12/01 03:03  stesin
>
chib 26/11/01 12:37
Уважаемый chib, несомненно, пока действуют *эти* Правила домена .UA, приватные домены второго уровня в .UA будут делегироваться и регистрироваться (обратите внимание на то, что это разные действия - специфика предметной области) *исключительно* владельцам товарных знаков. Я искренне сожалею о том, что Вы столь мало значения придаете правовой сути договоров, частью которых являются Правила. В свою очередь позвольте задать Вам вопрос: есть домен GOV.UA, предназначенный для информационных ресурсов госорганов и бюджетных организаций. Почему у гражданина Украины Леонида Даниловича Кучмы есть домен в GOV.UA, а у Президента Украины - нету?

С уважением, Андрей
11/12/01 02:57  stesin
>
Олександра 24/11/01 19:37
Шановна пані Олександро!

"Хостмайстер" готовий надати Вам всі потрібні роз'яснення з приводу Правил домену .UA та відповісти на всі Ваші запитання, а також вислухати та врахувати Ваші (та Ваших колег з цього форуму) побажання. Обговорення наступної редакції Правил домену .UA, яку буде введено в дію 3.11.2002 року, заплановане на форумі "Хостмайстра" http://forum.hostmaster.net.ua - будемо також вдячні Вам, якщо Ви люб'язно погодитесь ознайомитися з дискусіями по проекту Правил, які відбувалися на форумі влітку. Практично всі висловлювані Вами нині міркування вже обговорювалися про розробці Правил. Примітка: щоб писати в той форум, слід зареєструватися.
Конкретно по Ваших запитаннях:
1. Я хочу оскаржити Правила .UA, мені вони не до вподоби! - Правила .UA є невід'ємною частиною угод між Адміністрацією домену .UA - ТзОВ "Хостмайстер" - та реєстраторами. Тому слід розглядати ці Правила саме як елемент господарчої угоди третіх осіб, та опротестовувати відповідним способом.
2. Я хочу домена моє-прізвище.UA, а мені не дають! - Домен .UA є надбанням всієї української Інтернет-спільноти. Виходячи з цих міркувань, було прийняте консервативне рішення про реєстрацію приватних імен другого рівня (лише власникам ТЗ). "Віддати" доменні імена, які відповідають загальновживаним термінам та/або прізвищам, комусь одному - можна, за бажання, цілком обгрунтовано розглядати як порушення прав та законних інтересів третіх осіб. Простіше кажучи, якщо Ви, скажімо, Сидоренко - то чому sidorenko.ua віддано саме Вам - спитає інша(ий) Сидоренко? А якщо sidorenko.UA з-під Вашого носа вихопила Ваша співгромадянка - Ви це нормально сприймете? чому дали їй, а не Вам, вірно? А якщо та гіпотетична пані Сидоренко при цьому ще й працює повією та розмістила в своєму(?) домені вебсайт відповідного змісту?
Для загальновживаних термінів розроблено концепцію "публічного домена", як орієнтованого на інтереси певної спільноти користувачів. Для прізвищ така схема не підходить, оскільки імена та прізвища не є ознаками спільності інтересів їх носіїв, а навпаки, є засобом індивідуалізації.

З повагою,
Андрій Стесін
керівник групи розробки Правил .UA

10/12/01 22:15  Irina
>
Олександра 24/11/01 19:37
Существует объединение провайдеров Украины, не знаю к сожалению точного названия :(
Они то и могут вносить свои предложения hostmasteru, аргументируя конечно к каким коллизиям в будущем приведут правила регистрации в зоне *ua.
С одной стороны, вроде бы все хорошо, и кажется что таким образом можно будет бороться с "cyber-squatter.... ством", однако не учли всех оснований предусмотренных статьей 6 "Закона об охране прав на знаки для товаров и услуг". Поэтому, огромное количество доменов, просто невозможно будет зарегистрировать. А если выкручиваться и подбирать в МКТУ иные услуги и товары, все равно это приведет к конфликту в будущем, за неиспользование знака.
Meждународные организации и Патентные Ведомства многих стран, не могут по сей день решить данную проблему, а у нас как всегда :)))))))))))))
30/11/01 17:50  Bogdana
>
Володимир Яблонський 30/11/01 12:01
Це(про СБУ) Ви пане Володимире розповідайте... ДСТСЗІ (це там такий підрозділ є). А також асоціаціям ІНАУ та АУРІУ. Остання їх пропозиція - створити разом з ДСТСЗІ підприємство з адміністрування домену (при чому СБУ там буде належати 50 %). Ви цього хочете? Ну-ну. Я подивлюсь після цього на Ваш сайт правозахисної тематики (якщо знайду звичайно :)))).
30/11/01 12:22  YLP
>
Володимир Яблонський 30/11/01 12:01
Прочитайте уважно моє повідомлення. Там нічого не йдеться про доречність правил реєстрації доменів вищого рівня. Я кажу лише, що реєстрацію доменних імен слід упорядкувати.
30/11/01 12:01  Володимир Яблонський
>
roman 29/11/01 22:58
Помирить.Якщо "Хостмайтер" не змінить правила добровільно його примусять зробити це примусово. Дехто з занадто активних керівників реєстраторів може потрапити на лаву підсудних за зловживання. Справу докінчать конкуренти - "Хостмайтер" буде просто знищений. Причина - зневага до закону та економія на юристах. Щодо СБУ - це орган дізнання і більше нічого. Закон про СБУ на http://www.yablonsky.com.ua. Про впорядкування доменних імен -дозволено все що не заборонене. Забороняти може тільки ВР. Справа адміністратора домену слідкувати виключно за технічною стороною. YLP нехай відповість чому доменні імена *.UA можуть мати тільки підприємці. Може Руслані Писанці та Богдану Бенюку запропонуєте зареєструвати торговий знак? Чи сержанту Петренку? Вибачаюсь, громадянину Петренку, який захоче мати www.petrenko.ua. Один з реєстраторів сказав, що вони можуть навіть довідку з ЖЕКу вимагати(по принципу как хочу так и ворочу). Про клуб - покажіть статут та свідоцтво про реєстрацію оформлені за законодавством України.
30/11/01 09:36  YLP
>
Володимир Яблонський 29/11/01 17:23
Реєстратори, пане Яблонський, нам для того, щоб шляхом захоплення доменних імен не порушувалися права інтелектуальної власності. Можна скільки завгодно говорити проте, якими є будь-які правила, проте хоч якесь упорядкування доменних імен необхідне.
30/11/01 02:27  Igor
>
Володимир Яблонський 29/11/01 09:29
Теж вважаю, що може не ідеально з точки зору юридичної науки доручати перевірку товарних знаків та вироблення правил приватній фірмі, але уявіть тільки, що це передано департаменту СБУ. Тоді взагалі практично прийдеться відмовлятися від українських доменних імен, тому що з нашою державою зв'язуватися - собі дорожче. У що держава перетворила одержання товарних знаків?
І все таки, можуть же у гольф-клубі виписувати правила для членів клубу, можна уявити, що Інтернет - це такий собі клуб любителів вільної інформації і до чого тоді тут держава. А йде вона...
29/11/01 22:58  roman
>
Володимир Яблонський 29/11/01 09:29
:) Я до цього ставлюся дещо спокійніше. Богдана має рацію -- хто везе, того й б'ють. Щодо Верховної Ради (візьмемо ширше -- держави), то в неї не тільки права є, а й обов'язки щодо своїх громадян. Якщо, на вашу думку, право мати домен другого рівня в .UA є гарантованим Конституцією etc (в чому я не впевнений), то не Хостмайстер винен у тому, що ми були злочинно позбавлені цього права протягом стількох років. :) До того ж, я б не хотів, щоб саме у нашій країні контроль над національним доменом був повністю в руках держави. І не в руках ТОВ, звичайно... Але де були наші кити Інтернету з їхніми ІНАУ та АУРІУ? Де вони зараз із конкретною альтернативою? Критикувати ми всі вміємо. Почитайте уважно дискусії на сайті Хостмайстра. Слід визнати, що в них (авторів правил) є своя логіка і свої, мабуть, добрі наміри. Наскільки вони реалістичні і продумані -- то вже інше питання... Тягне, тягне мене на критику -- але утримаюся, принаймні тут, із зазначених вище причин. :) Скажу іще, що мені буде дуже прикро, коли всі ці доменні чвари закінчаться тим, що прийде яке-небудь ДСТйокалемене і всіх помирить.
29/11/01 17:23  Володимир Яблонський
>
Bogdana 29/11/01 16:45
Закон є закон. Право першості не дає права на здирництво та зневагу до гарантованих Конституцією і законами України законних прав та інтересів громадян іюридичних осіб. Взагалі навіщо нам реєстратори? Доменні назви повинні реєструвати виключно провайдери.
29/11/01 16:45  Bogdana
>
Володимир Яблонський 29/11/01 09:56
От люди! А чого це ви всі мовчали, коли в .ua взагалі не реєстрували ніякі доменні назви? Тіки відкрили зону, вже претензії почались. Хостмайстри, закрийте її знов - всі будуть задоволені. От саме такий підхід зумовлює народне прислів`я про те, що не треба мені корови, хай краще у сусіда здохне.

<< ... 6 [7] 8 >>   (8)

• Главная
  • Новости
  • Курсы валют
  • Форумы
  • ©Информационное агентство ЛІГАБізнесІнформ, 2010